Макрон і Меркель обіцяють спільну відповідь на причетність РФ до отруєння Скрипаля

Макрон і Меркель обіцяють спільну відповідь на причетність РФ до отруєння Скрипаля

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон та канцлер ФРН Ангела Меркель засудили причетність Росії до отруєння колишнього співробітника російських спецслужб Сергія Скрипаля та його доньки та мають намір визначитися з відповіддю на такі дії з боку Росії.

Про це йшлося на спільній прес-конференції двох лідерів у Єлисейському палаці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми висловлюємо солідарність з нашими британськими союзниками, ми обговорюємо цей напад, який стався на їхній території, ми засуджуємо втручання Росії, так як все вказує що цю спробу вбивства було здійснено з її боку», - наголосив Макрон, фактично вперше прямо звинувативши РФ у отруєнні Скрипаля.

Читайте також: Туск хоче на саміті ЄС обговорити застосування хімречовини у Британії

Меркель підтримала висловлювання колеги та наголосила, що ситуацію навколо замаху на Скрипаля склалася «дуже тяжка».

«Багато деталей вказують на те, що відповідальність лежить на Росії і я вважаю позитивним те, що Велика Британія винесла цю проблему на міжнародний рівень для максимальної прозорості», - сказала Меркель.

«Ми сьогодні обговоримо, яка реакція буде правильною», - вказала канцлер.

Як відомо, справу Скрипаля було включено до порядку денного саміту ЄС, який відбудеться наступного тижня. Президент Європейської ради Дональд Туск ініціював обговорення лідерами ЄС питання застосування Росією бойової хімічної речовини на території Великої Британії на саміті ЄС, який пройде 22-23 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-