Мей та Макрон телефоном обговорили справу Скрипаля

Мей та Макрон телефоном обговорили справу Скрипаля

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон та прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей обговорили по телефону справу отруєння Сергія Скрипаля та його доньки.

Про це повідомили в Єлисейському палаці.

«Президент Республіки і прем'єр-міністр засуджують використання будь-яких видів хімічної зброї. Вони наголошують на важливості повного дотримання міжнародних конвенцій та висловлюють свою прихильності до боротьби з безкарністю щодо використання хімічної зброї», - йдеться у заяві.

Читайте також: Британія може розраховувати на підтримку Канади - Трюдо

Також за результатами телефонної розмови наголошується на тому, що Франція та Велика Британія продовжуватимуть співпрацю в рамках протидії протиправному застосуванню хімічної зброї, зокрема в рамках діяльності в Організацію Об'єднаних Націй та НАТО, а також спільно з партнерами в Європейському Союзі.

«З початку тижня Сполучене Королівство постійно інформувало Францію про докази, зібрані британськими слідчими, і свідчення про відповідальність Росії у нападі. Франція погоджується з Великобританією, що немає іншого правдоподібного пояснення та підтверджує свою солідарність зі своїм союзником», - наголосив під час розмови Макрон.

Читайте також: Вільнюс і Лондон домовилися про подальший тиск на РФ

Окрім того, президент Франції та прем'єр-міністр Сполученого Королівства наголосили на важливості європейської та трансатлантичної єдності у відповідь на інцидент та мають намір лишатися в тісному контакті впродовж наступних кількох днів щодо цієї справи.

Як відомо, лідери Британії, Німеччини, США та Франції закликали Кремль надати всі дані щодо програми "Новічок" Організації з заборони хімічної зброї (ОЗХЗ).

Фото: AFP 2018/Jonathan Nackstrand

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-