Вільнюс і Лондон домовилися про подальший тиск на РФ

Вільнюс і Лондон домовилися про подальший тиск на РФ

Укрінформ
Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус обговорив з британським колегою Борисом Джонсоном необхідність продовження тиску на Росію в міжнародних організаціях.

Про це повідомляє портал Delfi.lt з посиланням на інформагентство BNS.

"Ми з міністром домовилися, що необхідно продовжувати тиск на Росію, і необхідно робити це в міжнародних організаціях. Я, насамперед, висловив солідарність з урядом Великої Британії. Я запропонував, щоб ми могли координуватися, вносити пропозиції про те, що нам слід робити в міжнародних організаціях", - сказав Лінкявічус.

За його словами, отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки, в якому Велика Британія обвинувачує Росію, - це виняткова подія, оскільки на території держави НАТО застосована хімічна зброя.

"Тож, пряма відповідь, якими будуть попередні дії, вже була сформульована. Але, думаю, що наслідком стануть й інші дії, тим паче, що і прем'єр говорила, що переслідуватимуться і ті, хто скоює злочини або знаходить притулок в Сполученому Королівстві - не секрет, що у багатьох олігархів тут є нерухомість, рахунки, тож, звісно, все це буде під наглядом", - уточнює Лінкявічус.

Читайте також: Міністр оборони Британії порадив Москві "стулити пельку"

Він також висловив побажання, щоб Велика Британія активніше направляла своїх військових в розміщений у Литві батальйон передових сил НАТО і робила більше спільних кроків з надання допомоги Україні в конфлікті з Росією.

Фото: © URM

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-