Британія може розраховувати на підтримку Канади - Трюдо

Британія може розраховувати на підтримку Канади - Трюдо

Укрінформ
Канада усіляко допомагатиме Великій Британії у притягненні Росії до відповідальності за отруєння  Сергія Скрипаля.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Канада непохитна у своїй прихильності до Великої Британії. Об’єднане королівство може розраховувати на повну підтримку Канадою зусиль із притягнення Росії до відповідальності за цю неприйнятну та незаконну поведінку", - сказав Трюдо.

Він додав, що з часу здійснення нападу на Сергія Скрипаля та його родину різноманітні відомства Канади вже запропонували свою допомогу британському уряду.

"Ми тісно співпрацюватимемо із Об’єднаним королівством та іншими міжнародними партнерами й інституціями, аби розібратися із цією дуже серйозною ситуацією", - наголосив глава уряду Канади.

Трюдо також висловив Британії свої співчуття із приводу трагедії. "Як завжди, ми разом із Об’єднаним королівством захищаємо та відстоюємо безпеку усіх громадян", - підсумував прем'єр-міністр.

Читайте також: Чотири країни НАТО закликають Росію розкрити дані програми "Новічок"

Як відомо, 5 березня поліція міста Солсбері оголосила про те, що поряд з одним з міських торгових центрів від невідомої небезпечної речовини серйозно постраждали двоє людей. Згодом з'ясувалося, що це були екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль, який працював на британську розвідку, і його дочка Юлія. Потерпілі перебувають у критичному стані.

Сергій Скрипаль отримав у Великій Британії притулок після обміну розвідниками між США і РФ у 2010 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-