США запровадили нові санкції проти КНДР через використання хімічної зброї

США запровадили нові санкції проти КНДР через використання хімічної зброї

Укрінформ
Офіційний Вашингтон оголосив про введення додаткових санкцій проти Північної Кореї через вбивство режимом Кім Чен Нама в іншій країні із застосуванням бойової хімічної зброї.

Про це йдеться в заяві речниці Державного департаменту США Хезер Науерт, оприлюдненій у вівторок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"22 лютого 2018 року Сполучені Штати визначили … що уряд Північної Кореї застосовував бойовий реагент VX для вбивства Кім Чен Нама в аеропорту Куала-Лумпур", - зазначається в заяві.

Читайте також: Південна Корея та КНДР проведуть саміт у квітні

У цьому зв'язку Сполучені Штати запровадили нові санкції проти Північної Кореї, на додаток до введених раніше обмежень.

"Санкції набули чинності після публікації цього рішення в Федеральному реєстрі 5 березня 2018 року", - підкреслили в Держдепартаменті США.

Як наголошується в документі, "Сполучені Штати рішуче засуджують використання хімічної зброї для здійснення вбивств".

У Вашингтоні назвали застосування бойових реагентів "проявом неповаги" до універсальних міжнародних норм. Крім того, у США підкреслили, що це "також демонструє безрозсудний характер Північної Кореї та підкреслює, що ми не можемо дозволити терпіти будь-який розвиток програм КНДР щодо зброї масового знищення".

Читайте також: Трамп висловив обережну надію на прогрес у переговорах із КНДР

Кім Чен Нам - старший брат нинішнього лідера КНДР Кім Чен Ина - з 2001 р. жив у Китаї, в КНДР не бував. 13 лютого 2017 року дві жінки підійшли ззаду до Кім Чен Нама в аеропорту Куала-Лумпура і накинули йому на обличчя хустку, що містила VX - бойову отруйну речовину нервово-паралітичної дії. Розслідування малайзійської влади показало, що вбивство організували кілька громадян Північної Кореї - працівники міністерства держбезпеки і МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-