Південна Корея та КНДР проведуть саміт у квітні

Південна Корея та КНДР проведуть саміт у квітні

Укрінформ
Південна Корея та КНДР домовилися провести третій міжкорейський саміт наприкінці квітня.

Про це заявив спецпредставник Південної Кореї Чон Ий Йон на брифінгу після повернення з КНДР, повідомляє Yonhap.

"Південна Корея та Північна Корея домовилися провести саміт їхніх лідерів наприкінці наступного місяця", - йдеться у повідомленні.

Третій саміт за участю президента Південної Кореї Мун Чже Іна та лідера КНДР Кім Чен Ина має відбутися на кордоні, у спільній зоні безпеки у місті Пханмунджом, повідомив спецпредставник.

Він додав, що Південь і Північ домовилися створити "гарячу лінію" між главами держав для проведення консультацій та зниження військової напруги. Першу телефонну розмову домовлено провести до початку саміту.

За словами спецпредставника Південної Кореї, КНДР задекларувала підтримку денуклеаризації Корейського півострова, заявивши, що не матиме причин для володіння ядерною зброєю, якщо її режиму буде гарантована безпека і будуть ліквідовані військові загрози.

Читайте також: Кім Чен Ин хоче об'єднати дві Кореї - ЗМІ

Чон Ий Йон зазначив, що КНДР пообіцяла утримуватись від військових провокацій, таких як додаткові випробування ядерної зброї або запуски балістичних ракет, доки тривають перемовини між США та Північною Кореєю. 

Раніше повідомлялося, що лідер Північної Кореї Кім Чен Ин на зустрічі з делегацією з Південної Кореї заявив, що хоче "написати нову історію возз'єднання".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-