ЗМІ: Депутат з ФРН, який раніше відвідав окупований Крим, приїхав у Сирію

ЗМІ: Депутат з ФРН, який раніше відвідав окупований Крим, приїхав у Сирію

Укрінформ
Сім парламентарів із партії "Альтернатива для Німеччини" (АдН) приїхали у Сирію, щоб особисто пересвідчитися, яка ситуація склалася в регіоні.

Про це повідомляє телеканал новин "24" з посиланням на Der Spiegel.

Один із німецьких політиків, член фракції АдН у Північній Рейн-Вестфалії Крістіан Блех, був у складі іншої делегації від цієї партії, яка у лютому відвідала анексований Росією Крим, зазначається у публікації.

"Поїздка розпочалася в понеділок, 5 березня, – невелика делегація депутатів від АдН (представники Бундестагу та ландтагу землі Північний Рейн-Вестфалія) прибула в Дамаск", - зауважує видання.

Читайте також: Російських хакерів підозрюють у зломі серверів уряд ФРН

Прес-секретар партії Крістіан Лют у коментарі для газети пояснив, що німецькі парламентарі хочуть на власні очі побачити, що відбувається у Сирії. Він також підтвердив і те, що поїздка була узгоджена із керівниками фракції у Бундестазі.

"Висвітлення німецькими ЗМІ подій, що відбуваються в Сирії, не заслуговує на довіру і не дозволяє оцінити реальну ситуацію, тому метою поїздки є оцінка на місці гуманітарного стану і відновлювальних робіт у районах, звільнених від терористів", – йдеться в прес-релізі АдН.

Читайте також: Український посол пояснив німецьким депутатам, чому їздити до Криму - погана ідея

Нагадаємо: група німецьких депутатів від партії Альтернатива для Німеччини, що представляють регіональні парламенти Берліна, Бранденбурга і Північного Рейну-Вестфалії, у складі 9 осіб перебувала в окупованому РФ Криму на початку лютого. Там вони виступили за скасування антиросійських санкцій і заявили, що "півострів є частиною Росії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-