У Петербурзі волонтерів штабу Собчак затримали за напис на льоду

У Петербурзі волонтерів штабу Собчак затримали за напис на льоду

Укрінформ
У Санкт-Петербурзі в ніч на 4 березня були затримані і побиті поліцейськими волонтери штабу кандидата в президенти РФ Ксенії Собчак за напис на льоду річки Фонтанка «Против Путина».

Про це повідомила в інтерв'ю радіостанції «Ехо Москви» заступник керівника штабу в Петербурзі Наталія Грязневич.

«Сьогодні вночі були затримані поліцією волонтери штабу Ксенії Собчак в Петербурзі, які на льоду Фонтанки малювали напис «Против Путина». Поліція на запитання волонтерів про причини затримання, відповіла, що вони зробили напис, що ображає президента Росії, і жодної статті не назвали. Затримали 7 осіб, потім їх відпустили. А двох залишили до 8.00 ранку. У відділенні їх закували в наручники і били», — повідомила вона.

За словами Наталії Грязневич, після виходу з відділення поліції волонтери зафіксували побої в трамвпункті, і мають намір скаржитися на факт застосування сили.

«Протоколи поліцейські не склали, бо не змогли кваліфікувати правопорушення. Спочатку вони говорили, що це буде за статтею про несанкціоновані мітинги, але все ж напис на льоду — не зовсім підпадає під мітинг. Тому вони не стали кваліфікувати так, і взяли паузу на обдумування, яку статтю поставити хлопцям, а потім змусили їх підписати зобов'язання явки в суд або в поліцію», — розповіла керівник штабу.

Читайте також: Поліція Москви затримала нападника на Ксенію Собчак

Вона додала, що штаб Ксенії Собчак вперше стикається з такою поведінкою поліції.

Наталія Грязневич побоюється, що можуть бути арешти. «Зараз у Петербурзі вже 3 людини, активні опозиціонери сидять під арештом до закінчення президентських виборів. І ми боїмося, що наших 2-х хлопців теж можуть заарештувати за будь-якою статтею, яку вони придумають, просто щоб їх ізолювати на час виборів», — підсумувала вона.

Фото: РІА Новости

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-