Першою жертвою польського

Першою жертвою польського "історичного" закону стала аргентинська газета

Укрінформ
Аргентинська газета Pagina 12 стала першою жертвою скандального польського закону про Голокост.

Про прецедент повідомляє агентство AFP.

"Польська ліга проти дифамації (RDI), некомерційна організація, близька до польського консервативного уряду, подала позов за новим законом проти веб-сайту Pagina 12, газети в Аргентині", - інформує агентство.

RDI заявила, що у статті використовувалася фотографія антикомуністичних поляків-бійців опору Другої світової війни у статті про погром у Єдвабному, різанині 1941 року, коли було вбито понад 300 євреїв їх польськими сусідами під час нацистської окупації.

RDI звинуватила газету і її журналіста Федеріко Павловського в "діях, спрямованих на завдання шкоди польському народу і гарній репутації польських солдатів".

Позов був поданий у п'ятницю, за кілька годин після того, як закон набув чинності. Документ встановлює штрафи або ув'язнення на строк до трьох років для тих, хто приписує "відповідальність або співвідповідальність перед польським народом або державою за злочини, вчинені німецьким Третім Рейхом".

Читайте також: У Польщі сподіваються на конструктивний діалог з Ізраїлем щодо “історичного” закону

Закон викликав широку міжнародну критику і безпрецедентний дипломатичний скандал з Ізраїлем. Уряд останнього, зокрема, висловив занепокоєння, що закон може відкрити двері для переслідування тих, хто вижив при Голокост за їх свідчення, де може йтися про участь окремих поляків у вбивствах або видачі євреїв німцям.

Польща була окупована нацистською Німеччиною у Другій світовій війні, втративши шість мільйонів своїх громадян, у тому числі три мільйони євреїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-