Берлін розкритикував

Берлін розкритикував "гуманітарні паузи" росіян у Сирії

Укрінформ
Німецьке керівництво розкритикувало російську ініціативу про п'ятигодинні гуманітарні паузи в Сирії, вважаючи їх малокорисними.

Про це сказав на брифінгу у Берліні представник федерального уряду Штеффен Зайберт у п'ятницю, передає кореспондент Укрінформу.

"Пропозиція російської сторони ввести п'ятигодинні щоденні паузи не відповідає духу Резолюції РБ ООН. І вона не призведе до конкретних поліпшень ситуації жителів Східної Гути", - заявив Зайберт.

Він зазначив, що подібні паузи тривалістю в кілька годин постійно порушуються, особливо сирійським режимом. До того ж, і про це дуже чітко заявила ООН, грунтуючись на досвіді, який дають дії режиму Асада, п'ятигодинні паузи недостатні, потрібні 24-годинні, 72-годинні для того, щоб мати можливість використати наявні коридори для доставки гуманітарної допомоги.

"Повітряні, наземні атаки у Східній Гуті тривають, і можна назвати особливо цинічним, що режим у Дамаску всього через день після прийняття Резолюції ООН знову використав хлорний газ проти власного населення", - додав Зайберт.

Він черговий раз закликав усі сторони повністю виконувати Резолюцію РБ і зазначив, що у Берліні "бачать у цьому особливу відповідальність Росії".

Читайте також: Меркель і Трамп закликали Росію припинити бомбардування Сирії

Минулого понеділка міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про введення щоденної п'ятигодинної - з 9:00 до 14:00 - гуманітарної паузи в оточеній сирійськими військами Східній Гуті під Дамаском з 27 лютого.

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель у телефонній розмові з російським колегою Сергієм Лавровим того ж дня підкреслив необхідність швидкої реалізації заходів, передбачених прийнятою 24 лютого резолюцією Ради Безпеки ООН 2401, усіма сторонами. Він також вважає, що п'ятигодинна гуманітарна пауза, а не оголошення перемир'я, недостатня, оскільки не зможе забезпечити доступ до оточених людей, доставку їм предметів першої необхідності і не гарантує порятунок їхніх життів.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-