Меркель і Трамп закликали Росію припинити бомбардування Сирії

Меркель і Трамп закликали Росію припинити бомбардування Сирії

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель і президент США Дональд Трамп обговорили в телефонній розмові, яка відбулася за ініціативою німецької сторони, ситуацію в Сирії і висловлювання російського президента Путіна з приводу смертельної зброї.

Про це повідомив журналістам у Берліні представник канцлера Штеффен Зайберт, передає кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Канцлер і президент закликають Росію припинити свою участь у бомбардуванні Східної Гути і переконати режим Асада припинити свої наступальні операції проти цивільних осіб», - повідомив Зайберт.

Співрозмовники погодилися, що необхідно закликати сирійський режим і його російських та іранських союзників до швидкого і повного виконання резолюції 2401 (2018) Ради Безпеки ООН, яка вимагає швидкого припинення вогню в Сирії.

Крім того, заявили обидва лідери, сирійський режим потрібно притягнути до відповідальності за подальше погіршення гуманітарної ситуації в східній частині Гути. Це стосується використання хімічної зброї режимом Асада, а також його нападів на цивільних осіб і блокади гуманітарної допомоги.

Читайте також: Експерти ООН викрили зв'язок між КНДР і хімічною зброєю в Сирії

Крім того, канцлер і президент висловили занепокоєння недавніми висловлюваннями президента Росії Володимира Путіна про розвиток озброєнь і їх негативний вплив на міжнародні зусилля з контролю над озброєннями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-