Росія не дала Раді Безпеки ООН ухвалити резолюцію щодо Сирії

Росія не дала Раді Безпеки ООН ухвалити резолюцію щодо Сирії

Укрінформ
Росія відмовляється голосувати за поданий проект резолюції ООН щодо припинення вогню в Сирії і вимагає внести до нього зміни. США назвали погляд Москви на ситуацію в Східній Гуті цинічним.

Рада Безпеки ООН під час спеціального засідання в четвер, 22 лютого, не змогла ухвалити проект резолюції щодо Сирії, яка передбачає 30-денне припинення вогню та уможливлює доставку гуманітарної допомоги і евакуацію мирного населення, зокрема, зі Східної Гути. Ухваленню документа перешкодила Росія. Про це повідомляє DW.

Постійний представник Росії при ООН Василь Небензя дав чітко зрозуміти, що Москва не підтримає проект поданої Швецією та Кувейтом резолюції, повідомляє агенція dpa. Він назвав низку пунктів, за якими Москва хотіла б внести зміни, але детальний зміст їх поки невідомий. Як постійний член Радбезу ООН Росія може застосувати право вето до будь-якої резолюції.

Постійний представник Франції при ООН Франсуа Делатр заявив, що його країна готова розглянути російські пропозиції. Тим часом США, які висловили схвалення проекту резолюції, назвали бачення Росією ситуації у Східній Гуті "цинічним", про що заявила представниця США в економічній і соціальній раді ООН Кейлі Каррі, повідомляє агентство "Інтерфакс".

За даними дипломатів, на яких посилається dpa, після подальших консультацій резолюція, можливо, буде проголосована в п'ятницю.

Читайте також: Допомога "братському народу": РФ випробувала у Сирії 200 зразків озброєнь

Нагадаємо, Східна Гута є останнім анклавом неподалік сирійської столиці, що перебуває під контролем повстанців, серед яких переважає ісламістська група "Джебхат ан-Нусра". Район оточено з усіх боків військами Башара Асада та підрозділами його союзників. Від авіаударів та обстрілів у Східній Гуті за останні п'ять днів, за останніми даними спостерігачів,  загинули вже понад 400 цивільних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-