Допомога

Допомога "братському народу": РФ випробувала у Сирії 200 зразків озброєнь

Укрінформ
Росія випробувала у Сирії на ефективність значний арсенал своїх нових озброєнь.

Про це заявив глава комітету Держдуми по обороні РФ Володимир Шаманов, повідомляє "Інтерфакс".

"Надаючи допомогу братському сирійському народу, ми випробували більш ніж 200 нових зразків озброєнь", - повідомив Шаманов на засіданні Держдуми у четвер, виступаючи в рамках "години заяв" від фракції "Единая Россия".

За його словами, таким чином всьому світу була продемонстрована ефективність російської зброї. "Не випадково сьогодні по цілому ряду напрямів до нас йдуть з метою закупити нашу зброю навіть країни, які не є нашими союзниками", - сказав він.

Читайте також: Трамп хоче довести жорстке ставлення до Росії на прикладі "Вагнера" - Bloomberg

Шаманов особливо відзначив внесок працівників військово-промислового комплексу "завдяки яким солдати в сучасних умовах можуть виконати свій патріотичний обов'язок".

Як повідомляв Укрінформ, 7 лютого недалеко від сирійського міста Дейр-ез-Зор відбувся бій між помірною опозицією Сирії, яку підтримують США та силами Асада, які підтримує РФ і які намагались захопити нафтоносний район.

Пізніше з'явилася інформація про сотні жертв з боку сил режиму - в основному росіян з ПВК "Вагнер". Зокрема, було підтверджено, що поранених і загиблих терміново перевезли спецрейсами до Москви і Санкт-Петербургу.

Офіційна Москва заперечує свою причетність до цієї приватної військової компанії в Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-