Трамп хоче довести жорстке ставлення до Росії на прикладі

Трамп хоче довести жорстке ставлення до Росії на прикладі "Вагнера" - Bloomberg

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп обмірковує можливість публічного доведення своєї жорсткої позиції по відношенню до Росії на прикладі розгрому так званої ПВК "Вагнер" у Сирії силами США.

Про це йдеться в публікації в середу американського видання Bloomberg, яке посилається на джерела, наближені до Білого дому.

"Адміністрація Трампа обмірковує можливість подати загибель великої кількості російських найманців 7 лютого у боях із силами, підтримуваними США, як доказ жорсткої позиції президента (Дональда Трампа – ред.) щодо відношення до Кремля", - цитує видання чиновника, ознайомленого зі справою.

Читайте також: Москва визнала існування "десятків" поранених і загиблих у Сирії

На підтвердження цьому також наводиться висловлювання речниці Білого дому Сари Сандерс. Під час брифінгу у вівторок вона згадала про інцидент у Сирії, зазначивши, що президент Трамп має більш жорстку позицію відносно Росії, ніж його попередник Барак Обама. Сандерс натякала на бій у Сирії як на епізод, що загрожує посилити напруженість із Москвою, зазначає видання.

"Він (президент Трамп – ред.) зробив багато речей, щоб створити тиск на Росію й бути жорстким по відношенню до РФ. Минулого тижня мав місце інцидент, про який буде повідомлено ближчими днями, і це ще один спосіб, у який нинішній президент проявив жорсткість відносно Росії", - заявила речниця Білого дому.

Читайте також: З'явилися кадри розгрому російських найманців у Сирії

Як повідомило джерело, Трамп хотів би сам публічно виступити й нагадати про бій у Сирії, щоб "продемонструвати свою рішучість у протистоянні з Москвою". Причиною такого рішення називається, зокрема, посилення політичного тиску на главу Білого дому після оприлюднення Міністерством юстиції США обвинувального вироку проти 13 росіян і трьох організацій.

Читайте також: Російські бойовики в Сирії діяли за наказом Кремля - Bloomberg

Як повідомляв Укрінформ, 7 лютого неподалік сирійського міста Дейр ез Зор відбувся бій між помірною опозицією Сирії, яку підтримують США, а також силами Асада, підтримуваними РФ, які хотіли захопити нафтоносний район.

Пізніше з'явилася інформація про сотні жертв з боку сил режиму, які представляли, головним чином так звану російську ПВК "Вагнер". Зокрема, було підтверджено, що поранених і загиблих терміново перевезли спецрейсами до Москви й Санкт-Петербурга.

Офіційна Москва заперечує свою причетність до цієї кампанії в Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-