Російські бойовики в Сирії діяли за наказом Кремля - Bloomberg

Російські бойовики в Сирії діяли за наказом Кремля - Bloomberg

Укрінформ
Російські найманці в Сирії, які зазнали великих втрат минулого тижня у районі Дейр-ез-Зора, діяли за наказом Кремля, так само як це було під час окупації Росією українського Криму.

Про це пише американське інформагентство Bloomberg.

"Будьте впевнені: існують переконливі докази того, що російські найманці працювали за наказом Кремля. Ба більше, росіяни знали, про розміщення американського військового персоналу в районі Дейр-ез-Зора, що було прописано в домовленостях про відокремлення або "деконфліктизацію" сил, які воюють у Сирії", - зазначається в публікації.

Журналісти Bloomberg News встановили, що поранені в Сирії найманці були перевезені літаками до військових шпиталів у Москві й Санкт-Петербурзі.

Екс-заступник міністра оборони США з питань Росії й України Евелін Фаркас у цьому зв'язку зазначила: "Американські чиновники, які відстежують питання Сирії, кажуть мені, що у них немає сумнівів у тому, що російські військові мали всю інформацію про напад у Дейр-ез-Зорі. Будь-які російські бойовики, незалежно від того в Україні чи в Сирії, працюють на російський уряд".

Найманці, на кшталт приватної військової компанії "Вагнер", є ключовою частиною широкої стратегії РФ "гібридної війни", таким собі міксом військової агресії на місцях та в інформаційному просторі, пише видання. Ця стратегія спрямована на заохочення російських інтересів, таких як розгортання сил без розпізнавальних знаків, що допомогли окупувати український Крим у 2014 році.

Читайте також: Генсек ООН у Мюнхені заявив про реальну загрозу ядерного конфлікту

Нарешті, існує стратегічний аргумент на користь того, чому Росія була причетна до атаки на Дейр-ез-Зор. Нині американська політика в Сирії є трохи заплутаною, оскільки щоразу у Вашингтоні звертають увагу лише на знищення ІДІЛ у цій країні. США поки не висловили офіційної позиції щодо того, чи передбачає роль американських військових у Сирії протидію російсько-іранським зусиллям, спрямованим на підтримку режиму Башара Асада та на відновлення територій, які він втратив унаслідок громадянської війни, йдеться у публікації.

Доброю новиною є те, що реакція США була швидкою та жорстокою, зазначають автори. Поки що немає точних цифр щодо жертв, але деякі російські медіа повідомили, що загинуло понад 200 російських найманців, пише видання. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-