Генсек ООН у Мюнхені заявив про реальну загрозу ядерного конфлікту

Генсек ООН у Мюнхені заявив про реальну загрозу ядерного конфлікту

Укрінформ
Найбільш вибухонебезпечними точками нині є Північна Корея з її ядерною програмою та Близький Схід, але якщо в першому випадку міжнародна спільнота демонструє єдність, в другому цього бракує.

Про це заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш на Мюнхенській конференції з безпеки в п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Говорячи про КНДР Гутерреш наголосив, що попри певне покращенням у відносинах між Північчю і Півднем Корейського півострова останніми днями, зберігається реальна загроза ядерного конфлікту.

"Абсолютно важливо зберігати тиск і змусити їх (північних корейців) повернутися за стіл переговорів", - заявив Гутерреш, адже покращення у відносинах між двома Кореями не є центральним питанням, центральне – денуклеаризація. Ця ситуація, за його оцінкою, є першою реальною загрозою ядерного конфлікту після завершення Холодної війни.

Водночас генсек ООН наголосив, що на Близькому Сході є ризик ескалації, та "найгіршого кошмару – війни", наслідки якої "не можливо навіть передбачити". За його словами, ситуація на Близькому Сході – гордіїв вузол, який треба розрубати, і це зробити можливо лише спільними зусиллями. Але єдності немає, особливо в питанні Сирії.

Читайте також: Конфлікт в Україні є однією з найбільших загроз міжнародній безпеці - Ішингер

"Ситуація потребує мобілізації всіх наших сил...Треба забути про наші розбіжності", - закликав він.

Як повідомлялося, Мюнхенська безпекова конференція триватиме з 16 по 18 лютого. Головні питання, що обговорюватимуться на цьогорічному форумі, стосуватимуться майбутнього Європи, трансатлантичних відносин та конфлікту на Близькому Сході.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-