Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Українська перша пара виглядала гідно

Українська перша пара виглядала гідно

Блоги
Укрінформ
Європейська політика, справжня світова політика твориться не лише у високих кабінетах

Відень. Столиця ОБСЄ. Австрія, країна, яка 2017-го головувала в ОБСЄ. Де традиційно сильне проросійське лобі, й на центральних вулицях розкішної столиці російську можна почути частіше, аніж німецьку чи англійську. Юний канцлер Австрії неодноразово публічно натякав, що виступає за поетапне зняття санкцій з РФ, й нам потрібно дуже серйозно попрацювати, аби зберегти єдність санкційної політики ЄС проти Росії, в т.ч. з Австрією. 

У вересні 2017-го я була присутня на теплій і дружній зустрічі Президента Порошенка з Президентом Австрії на полях Генасамблеї ООН, й саме тоді австрійський колега запросив свого українського візаві відвідати Австрію. Вперше в історії українського президента запросили на цю важливу публічну європейську подію. Перед початком балу на всіх європейських каналах, що транслювали цю подію, десять разів прозвучало слово Україна. В позитивному контексті. А перед цим красивим вечором був важкий день, десятки дипломатичних переговорів і зустрічей Порошенка і його команди з австрійськими урядовцями й керівниками.

Український літак приземлився у Відні рано-зранку і вилетів на Киів уночі, бо в президента немає часу на відпочинок в чужій столиці, вдома багато роботи. І якщо заможнім європейцям можна нагадати про Україну і про війну, про оборону, в тому числі їх щасливого світу і миру, десь там в ложі прекрасної віденськоі опери, значить, треба мчати туди. Європейська політика, справжня світова політика твориться не лише у високих кабінетах, друзі, й не лише на сніданках, але й у ложах віденської опери чи на важливих вечерях, друзі.

Й ніякі голі ідіотки, яким їх убогі перформенси щедро оплачують українські олігархи в австрійському екзилі, не в силах спаплюжити враження високодостойного товариства щодо України. (А в Крим ідіотки у березні не збираються на виборчу дільницю? Камер буде багато, тепленько вже й сонячно. Чи за такий перформенс олігархи не платять?)

Українська перша пара виглядала гідно і достойно. Й дякуємо австрійському президентові за таке важливе дружнє запрошення президенту України.

Ірина Геращенко
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-