Земан виграв вибори завдяки брудній грі прокремлівських сайтів - експерти

Земан виграв вибори завдяки брудній грі прокремлівських сайтів - експерти

Укрінформ
Мілош Земан зміг вдруге виграти президентські вибори в Чехії завдяки організованій кампанії з дискредитації його суперника, вченого Їржі Драгоша.

Такого висновку дійшли на основі аналізу інформації у ЗМІ і соцмережах експерти празького аналітичного інституту European Values, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кампанія масової дезінформації була організована проземановською і прокремлівською спільнотою з числа кількох десятків сайтів-дезінформаторів задля деморалізації деяких з виборців, які проголосували б за Їржі Драгоша", - йдеться в аналізі.

Його автори відзначають, що велика кампанія була організована невідомими особами через прямі ланцюжки електронних адрес. Джерела також залишаються невідомими.

Експерти звертають увагу також на те, що фактичний керівник кампанії президента Земана Мартін Неджедлі (якого ЗМІ називають колишнім директором Лукойлу і касиром Путіна) організував фінансування кампанії таким чином, що залишається невідомим, хто насправді надав велику частину грошей на підтримку цього кандидата. При цьому встановлено, що сліди фінансування рекламної антикампанії проти Драгоша, зокрема на білбордах, ведуть у Китай, до фірми під назвою Eurasia Development Group Limited.

Читайте також: Перемога Земана – це не лише "рука Москви», або Чеське лихо з розуму…

Драгоша зображували колишнім агентом таємної поліції в епоху комунізму, прибічником необмеженої імміграції, "кандидатом еліти" і навіть педофілом. Ці неправдиві повідомлення з'явилися в дезінформаційних виданнях, у соціальних мережах, в ланцюжкових електронних листах і навіть у листівках, які громадяни знаходили у своїх поштових скриньках. Земан, навпаки, був представлений як єдиний захисник чеської нації і чеського суверенітету, "народний кандидат".

Як повідомлялося, під час другого туру виборів в минулі п'ятницю-суботу Драгош програв Земану менш як 3% (близько 150 тис. голосів).

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-