Сенатори розкритикували Трампа за відсутність нових санкцій проти РФ

Сенатори розкритикували Трампа за відсутність нових санкцій проти РФ

Укрінформ
Лідер демократів в Сенаті Чак Шумер і сенатор Бенджамін Кардін у вівторок піддали критиці президента Трампа за надмірну м'якість по відношенню до російського лідера Володимира Путіна.

Про це повідомляє "Голос Америки".

М'якість законодавці бачать у тому, що президент не запровадив нових санкцій проти Росії в ситуації, коли США переконані в тому, що Москва продовжує спроби втручання в американські вибори.

"Це – обов'язкові санкції. (Рішення щодо) них прийнято в Сенаті 97 голосами проти двох. Він ігнорує їх. І не застосовує їх", – заявив Шумер.

Читайте також: Олігархи зі "списку Путіна" посідають перші 96 місць російського списку Forbes

Таке ставлення Трампа він назвав "крайньою зневагою до своїх обов'язків", а також висловив думку, що президент, можливо, "більш схильний підривати владу закону в цій країні, чим дати відсіч Путіну".

Читайте також: Мінфін США пояснив, яка частина "кремлівського звіту" налякала олігархів

Нагадаємо: "кремлівська доповідь" була оприлюднена вранці 30 січня. У переданий Конгресу США список увійшли імена 210 осіб, як випливає з документа, поширеного Мінфіном США. Відомство оприлюднило лише фрагмент доповіді - незасекречену його частину. Група міжнародних експертів сформулювала критерії відбору "фігурантів" майбутньої "доповіді", яких, згідно із законом № 3364 "Про протидію супротивникам Америки за допомогою санкцій" (CAATSA), може чекати заморожування фінансових активів і заборона на в'їзд до США.

Читайте також: Держдеп США: Після "Кремлівської доповіді" чекайте нових санкцій

У статті 241 цього закону говориться, що в доповіді повинні бути розглянуті зв'язки цих осіб з Володимиром Путіним, встановлена їх причетність до корупції, оцінений розмір їх статків і джерела доходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-