Олігархи зі

Олігархи зі "списку Путіна" посідають перші 96 місць російського списку Forbes

Укрінформ
Оприлюднений напередодні Мінфіном США перелік російських олігархів в рамках "кремлівської доповіді" дуже нагадує російську версію списку Forbes, а також список керівництва російського уряду.

На це звернуло увагу у вівторок американське інформагентство Bloomberg.

"Під час складання списку, Мінфін, очевидно, консультувався з експертами і, очевидно, протистояв жорсткому лобіюванню з боку багатих росіян, які не бажали опинитися в цьому переліку. Зрештою, сім сторінок несекретної частини звіту Мінфіну з точністю відтворюють перелік з англомовних веб-сайтів Кремля й російського уряду, а також російського видання списку мільярдерів Forbes", - йдеться у публікації.

Список, що дивно, закінчується на номері 96 російського переліку Forbes, напевно тому, що нафтохімічний магнат з Татарстану Альберт Шигабутдінов є останньою особою в списку з прибутком $1 млрд і вище, зазначає видання. З іншого боку, Григорій Березкин, якому Кремль довірив викупити деякі ЗМІ – важливі для системи пропаганди Путіна – і статок якого оцінюється у $800 млн, не потрапив до списку, підкреслює Bloomberg.

Читайте також: Мінфін США пояснив, яка частина "кремлівського звіту" налякала олігархів

Тим часом, міністр фінансів США Стівен Мнучин у вівторок заявив, що впродовж півроку підготовки "кремлівської доповіді" була проведена величезна робота.

"Міністерство фінансів спільно з розвідувальним співтовариством доклали великих зусиль під час складання цього звіту", - заявив міністр під час зустрічі з сенаторами банківського комітету. Він зробив акцент на тому, що крім кількох сторінок розсекречених списків доповідь містить ще сотні засекречених сторінок, у яких йдеться також про додаткові санкції проти Росії. Він пообіцяв, що нові обмеження проти РФ стануть відомі вже ближчим часом.

Читайте також: Російську еліту вже колотить від "кремлівського списку" - Геращенко

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація США у понеділок провела закритий брифінг для Конгресу США, під час якого представила так звану "кремлівську доповідь" зі списком російських олігархів та високопоставлених членів уряду, по відношенню до яких можуть бути введені персональні обмеження. До переліку увійшло 210 прізвищ. Як пояснили в Мінфіні США, цей документ ще не є списком нових санкцій проти Росії, однак у Вашингтоні не виключають такої можливості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-