Мінфін США пояснив, яка частина

Мінфін США пояснив, яка частина "кремлівського звіту" налякала олігархів

Укрінформ
Мінфін США підкреслює, що оприлюднена несекретна частина так званої "кремлівської доповіді" зі списком олігархів не вказує на те, що ці люди причетні до злочинної діяльності, і що вони опинилися під санкціями.

Водночас, у Мінфіні не виключають, що обмеження проти цих осіб таки будуть запроваджені, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Цей звіт не є "списком санкцій", – наголошується в поясненні. Тим не менше, в документі зазначається, що згадані у списку особи "можуть потрапити під санкції" в контексті інших рішень влади.

Як підкреслили в Мінфіні, оприлюднений перелік не потрібно тлумачити як накладання обмежень на визначених фізичних та юридичних осіб. Це також не означає застосування обмежень щодо ведення бізнесу з цими особами з боку громадян США або інших іноземних осіб.

Читайте також: Російську еліту вже колотить від "кремлівського списку" - Геращенко

У Міністерстві також зауважили, що несекретна частина доповіді зі списком прізвищ також не вказує на те, що ці особи були залучені до якоїсь злочинної діяльності.

Відомство лише констатувало, що цей список був представлений в рамках доповіді відповідним комітетам Конгресу США на виконання розділу 241 закону CAATSA (Акту протистояння противникам Америки через санкції).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-