Німеччина пропонує НАТО порадитися щодо ситуації на півночі Сирії

Німеччина пропонує НАТО порадитися щодо ситуації на півночі Сирії

Укрінформ
Німеччина як член НАТО звернулася до керівництва організації з пропозицією обговорити ситуацію на півночі Сирії у зв'язку з проведенням Туреччиною операції «Оливкова гілка».

Про це в четвер заявив міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині. 

«Я попросив генерального секретаря НАТО провести також усередині НАТО нараду щодо ситуації в Сирії і на півночі країни», - йдеться в заяві глави німецького МЗС. 

Стан справ викликає занепокоєння у Німеччини і Франції, які намагаються дипломатичними засобами впливати на Анкару.

Читайте також: «Вагнерівців» у Сирії вбила своя ж артилерія через невміле наведення дрону

«Федеральний уряд, як і раніше, дуже занепокоєний воєнним конфліктом у північній Сирії. Тому ми разом з Францією прагнемо припинити подальшу ескалацію, забезпечити гуманітарний доступ і захистити цивільне населення, це має першорядне значення», - зазначає Габріель. 

За його словами, Берлін і Париж також прагнуть «забезпечити повагу інтересів безпеки Туреччини». 

Водночас, оскільки є шанс на політичні переговори про мир і стабільність у Сирії, він не має бути зупинений подальшим військовим протистоянням. «Я не раз пояснював це уряду Туреччини», - наголосив Габріель. 

Прокоментував він і звинувачення на адресу ФРН про те, що її танки турецька армія використовує нині проти курдів. «Що стосується нинішніх дискусій щодо експорту озброєнь, федеральному уряду ясно, що ми не повинні і не будемо постачати (озброєння) в райони напруженості», - заявив Габріель. Він запевнив, що питання експорту озброєнь посядуть важливе місце в коаліційних переговорах, які йдуть зараз у країні. За словами глави МЗС, міністри чинного уряду вважають, що буде правильно зачекати з обговоренням критично важливих питань до формування нового кабінету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-