«Вагнерівців» у Сирії вбила своя ж артилерія через невміле наведення дрону

«Вагнерівців» у Сирії вбила своя ж артилерія через невміле наведення дрону

Документ
Укрінформ
Найманці з т.з. ПВК «Вагнера», яка служить прикриттям для підрозділу спецназу ЗС РФ у Сирії, зазнали втрат в результаті «дружнього» артилерійського вогню під час боїв на сході Сирії.

Про це свідчить рапорт командира роти, що зазнала втрат, на ім'я вищого керівництва, який опублікований у Facebook неурядової організації «Ихтамнет м0209».

«Доповідаю, що 08.03.2016 під час виконання бойового завдання зі знищення опорного пункту супротивника в районі висоти відм. 526, хребет Джебель-Гаїт, через невмілі, фактично злочинні дії командира відділення БПЛА взводу ТСР Родіна Д. впродовж 15 хв. піддався обстрілу даної гаубичної артилерійської батареї. В результаті вогневого нальоту зазнав втрат - 6 «300», з них двоє тяжких, 1 «200» - Приходько Едуард Євгенійович, розвідник, 2 взвод, 1 відділення», - йдеться в рапорті командира 3 РШР (розвідувально-штурмової роти) Фролова на ім'я командира БТГр-2 (батальйонно-тактичної групи).

Також в рапорті зазначається, що «неграмотні дії Родіна з наведення артилерії носять постійний характер». Крім того, з вини цього бійця 7 березня 2016 року був втрачений російський БПЛА «Орлан-10» після того, як врізався в пагорб.

Окремо вказується на те, що після відведення особового складу у базовий табір 10 березня через зазнані втрати Родін і двоє його підлеглих були побиті товаришами по службі. З метою запобігти можливому самосуду на ними, командир роти попросив вище командування вжити заходів з їхньої заміни.

Читайте також: "Вагнер" залишив у Сирії 210 "двохсотих" і втричі більше "трьохсотих" — Гіркін

Як повідомляється в групі «Ихтамнет м0209», яка займається розслідуванням діяльності ПВК «Вагнера», фотокопії цього рапорту та інших «ну, дуже цікавих документів» були передані ним кілька днів тому.

«Скептично ставлячись до будь-якої інформації, перевіряючи і перевіряючи ще раз кожну деталь, констатуємо ключове: відомості, викладені в рапорті, мають безпосереднє відношення до діяльності ПВК «Вагнера» в Сирії; в зазначений час (березень 2016) і у зазначеному місці (через хребет Джебель-Гаїт) дійсно вдбувався наступ на Пальміру «урядових військ САР», а реально - ПВК «Вагнера», сил спеціальних операцій ЗС РФ за підтримки російської ж авіації; всі прізвища, як і займані посади, відповідають наявним даним щодо персонального складу «Вагнера» і частково вже були названі СБУ (наприклад, Валієв Ільсен Хамзаєвич, оператор-водій відділення БПЛА, особистий номер М-0264)», - йдеться у повідомленні.

Також відзначається, що найближчого тижня буде опублікована конкретна інформація щодо всіх, хто згадується в рапорті, а також повний список «відділення БПЛА взводу технічних засобів розвідки ПВК «Вагнера».

Як повідомляла раніше СБ України, Кремль використовує так звані приватні військові компанії, найбільш відомою з яких є угрупування «Вагнера», для ведення бойових дій не лише в Україні, але й у Сирії. За словами очільника СБУ Василя Грицака, цей проект російських спецслужб дозволяє кремлівським політикам упевнено говорити на публіку і міжнародному співтовариству фрази «їх там немає» або «ми їх туди не відправляли».

За оцінками Служби, до ПВК «Вагнера» входять понад 5000 осіб. Бойовики нібито приватного угрупування проходять підготовку на базі військової розвідки Генштабу ЗС Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-