У Раді Європи вшанували пам'ять жертв Голокосту

У Раді Європи вшанували пам'ять жертв Голокосту

Фото
Укрінформ
У Раді Європи у Страсбурзі вшанували пам'ять жертв Голокосту.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, церемонія відбулася перед будівлею Палацу Європи, де цими днями проходить зимова сесія ПАРЄ.

«Ми продовжуємо повторювати: ніколи знову, не забудемо ніколи. Це дуже важливо, оскільки свідки Голокосту йдуть із цього світу. Тому дуже важливо мати повне розуміння того, що сталося, так само чому це сталося і як це могло статися», - сказав генеральний секретар РЄ Турбйорн Ягланд на церемонії вшанування пам’яті.

Читайте також: Стартують зйомки історичного трилера про Голодомор. УІНП сприяє

Він наголосив на тому, що окремі заклики, які містять ідеї неприйняття, в тому числі антисемітизму, з’являються і в сучасній Європі, тому необхідним є пам’ятати про трагічні сторінки з минулого, так само як ніколи не допустити повторення навіть чогось подібного в майбутньому.

«Голокост – це найжахливіший, найнебезпечніший та найганебніший, і все ж реальний приклад того, що трапляється, коли людство не приділяє необхідної уваги своїм фундаментальним цінностям», - сказав на церемонії президент Австрії Александер ван дер Беллен.

За його словами, місія РЄ полягає у підтримці цінності людської гідності та основних прав, боротьбі з нетерпимістю та ненавистю, будь-якою формою дискримінації.

«Кожен з нас повинен докладати всіх зусиль, щоб у нашому спільному європейському домі ніколи більше не можна було повторювати темні сторінки нашої спільної історії», - сказав президент Австрії.

Захід відбувся напередодні Міжнародного дня Голокосту, який відзначається 27 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-