Єврокомісія розкритикувала Румунію за методи боротьби з корупцією

Єврокомісія розкритикувала Румунію за методи боротьби з корупцією

Заява
Укрінформ
Єврокомісія висловлює стурбованість щодо останніх подій в Румунії та законодавчих ініціатив, які можуть послабити ефективність та незалежність у протидії корупції.

Про це йдеться в оприлюдненій у середу заяві президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Єврокомісія закликає румунський парламент переглянути запропоновані ініціативи, розпочати дебати відповідно до пропозицій Єврокомісії задля досягнення широкого консенсусу у просуванні вперед», - заявив Юнкер.

В Єврокомісії висловили занепокоєння у зв'язку із загрозою зменшення рівня незалежності судової системи Румунії та зниження ефективності у протидії корупції.

Як повідомляв Укрінформ, представники парламентської більшості Соціал-демократичної партії Румунії затвердили ряд законодавчих поправок, які суттєво обмежують права президента при призначенні прокурорів і керівника Антикорупційного управління, а також пом'якшують покарання для чиновників-корупціонерів.

Читайте також: У Румунії на "Марш надії" вийшли майже 70 тисяч протестувальників

Це спричинило масові акції протесту. Так, 20 січня у Бухаресті відбулася багатотисячна маніфестація «Марш надії», учасники якої виступили проти внесених парламентом змін до кримінального законодавства та системи правосуддя.

Свою занепокоєння у цьому зв'язку висловили представники ЄС, США та Канади. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-