США закликають російську владу звільнити лідера чеченського

США закликають російську владу звільнити лідера чеченського "Меморіалу"

Укрінформ
Державний департамент США висловив занепокоєння у зв'язку з арештом у РФ голови чеченського відділення російського "Меморіалу" Оюба Титієва та закликав російську владу негайно звільнити правозахисника.

Про це йдеться в офіційній заяві речниці Держдепу США Хезер Науерт, поширеній у середу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Нас турбують повідомлення про те, що голова чеченського відділення російської правозахисної організації "Меморіал" Оюб Титієв був заарештований. Це стало останньою низкою повідомлень про тривожні порушення прав людини в Чечні", - зазначається в документі.

У цьому зв'язку США закликали чеченську владу "негайно звільнити Титієва й дозволити незалежному громадянському суспільству діяти без загрози вбивств та залякування".

У Державному департаменті також висловили "обґрунтовану стурбованість" у зв'язку з можливим поганим поводженням з Титієвим під вартою. "Ми закликаємо російську федеральну владу забезпечити захист прав пана Титієва відповідно до російської конституції та зобов'язань Росії щодо прав людини", - підкреслили в Державному департаменті США.

Читайте також: У Чечні критикам влади дедалі частіше “шиють” зберігання наркотиків - HRW

Як повідомлялося, 60-річного Титієва заарештували 9 січня у Грозному. Поліція стверджує, що у нього знайшли наркотики. Колеги правозахисника називають це провокацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-