У Чечні критикам влади дедалі частіше “шиють” зберігання наркотиків - HRW

У Чечні критикам влади дедалі частіше “шиють” зберігання наркотиків - HRW

Укрінформ
Правозахисна організації Human Rights Watch закликала міжнародних партнерів Росії висловити обурення з приводу переслідування глави "Меморіалу" в Чечні Оюба Титієва і вимагати від російської влади втрутитися в ситуацію для його звільнення.

Про це написала на сайті організації програмний директор HRW по Росії Таня Локшина.

"Міжнародні партнери Росії мають висловити обурення з приводу цієї кричущою спроби змусити правозахисників до мовчання і закликати Москву негайно втрутитися в ситуацію в інтересах звільнення Титієва і забезпечення його безпеки", - йдеться Локшина.

Представник Human Rights Watch заявляє, що фабрикація справ про зберігання наркотиків "дедалі частіше використовується республіканськими силовиками (Чечні - ред.) для покарання критиків місцевої влади".

Як повідомлялося, 9 січня Титієв був затриманий по дорозі на роботу і доставлений до Курчалоївського відділення поліції. До нього кілька годин не пускали адвоката. У другій половині дня в МВС республіки повідомили, що правозахисника підозрюють у зберіганні 180 грамів речовини "із запахом марихуани". Сам затриманий заперечує вину.

Читайте також: Голові «Меморіалу» у Чечні висунуть обвинувачення у зберіганні наркотиків

За даними "Новой газеты", Оюбу Титієву неодноразово погрожували у зв'язку з його правозахисною діяльністю на території Чечні. Він очолив місцеве представництво "Меморіалу" після того, як його попередника Наталю Естемирову було вбито влітку 2009 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-