Голові «Меморіалу» у Чечні висунуть обвинувачення у зберіганні наркотиків

Голові «Меморіалу» у Чечні висунуть обвинувачення у зберіганні наркотиків

Укрінформ
Затриманому у вівторок вранці в Чечні 60-річному голові місцевого відділення «Меморіалу» Оюбу Тітієву будуть висунуті обвинувачення у зберіганні наркотиків.

Про це повідомляє «Новая газета» з посиланням на адвоката Тітієва.

«Порушили справу за 228 статтею КК РФ - «Незаконні придбання, зберігання, перевезення, виготовлення, переробка наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, а також незаконні придбання, зберігання, перевезення рослин, що містять наркотичні засоби або психотропні речовини, або їх частин, що містять наркотичні засоби або психотропні речовини», - підтвердив адвокат.

Читайте також: Голову карельського "Меморіалу" під конвоєм привезли у Москву до психіатрів

Як повідомлялося, в Чечні у вівторок вранці було затримано керівника місцевого представництва правозахисного центру "Меморіал" Оюба Тітієва. Він поїхав на зустріч з другом у селі Майртуп Курчалоєвського району, але до місця призначення не дістався. Коли товариш Тітієва не зміг до нього додзвонитися, він поїхав назустріч і побачив правозахисника на мосту в оточенні поліцейських. Пізніше затриманого доставили у відділення поліції в Курчалої. Адвоката, який приїхав з Грозного, кілька годин не пускали до Тітієва - у РВВС стверджували, що затриманого в будівлі немає. Коли захиснику все ж вдалося поговорити із затриманим, з'ясувалося, що його обвинувачують у зберіганні наркотиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-