Італія оголосила надзвичайний стан через дефіцит газу після вибуху в Австрії

Італія оголосила надзвичайний стан через дефіцит газу після вибуху в Австрії

Укрінформ
Потік газу з Росії до Італії був перерваний у результаті вибуху в газорозподільчому центрі в Австрії у вівторок, у країні оголошено надзвичайний стан.

Про це повідомляє ANSA.

"Сьогодні стався інцидент на газорозподільчій станції в Австрії, через що ми маємо серйозну проблему з постачанням, зокрема на австрійській ділянці, що йде з Росії. Якби у нас був ТАР (Трансадріатичний газопровід, яким має надходити газ з Каспійського й Близькосхідного регіонів у Західну Європу - Ред.), то ми не мали б оголошувати сьогодні надзвичайний стан через дефіцит постачання", - заявив міністр з економічного розвитку Італії Карло Календа.

У свою чергу італійська газова компанія SNAM заявила, що постачання газу кінцевим користувачам не буде порушено. У компанії додали, що постачання газу "може бути відновлене протягом дня, як тільки будуть підтверджені дані про відсутність шкоди транспортній інфраструктурі".

Читайте також: Через вибух в Австрії можуть бути перебої з газом у країнах ЄС

Як повідомляв Укрінформ, у результаті вибуху на газорозподільчій станції нафтогазової компанії OMV в Австрії одна людина загинула і 18 дістали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-