Через вибух в Австрії можуть бути перебої з газом у країнах ЄС

Через вибух в Австрії можуть бути перебої з газом у країнах ЄС

Укрінформ
Вибух на австрійській газорозподільній станції у вівторок вранці загрожує серйозними перебоями з постачаннями блакитного палива у ряді європейських країн.

Про це повідомляє видання Kurier.

"Транзит газу через газопровід, який забезпечує Австрію та інші країни Європи газом, зупинено до особливого розпорядження", - йдеться у повідомленні.

За даними оператора, газоперекачування "в осяжному майбутньому" буде призупинено. При цьому оператор запевняє, що проблем із газопостачанням в самій Австрії не буде, в сховища закачано достатня кількість сировини.

Тим часом в Італії, яка повністю отримує газ від цього транзитера, стурбовані ситуацією, хоча міністерство економіки країни заявило, що ситуація знаходиться під контролем і газу в резервах достатньо. Водночас в уряді підкреслили, що Італії слід було би диверсифікувати свої імпортні шляхи блакитного палива.

В цілому перебої в постачаннях через Австрію очікуються в південному та південно-східному напрямах, і саме до Словаччини, Словенії, Угорщини й Хорватії.

За уточненими даними, окрім одного загиблого є один важко поранений і 20 легкопоранених. В основному це працівники станції.

На місці працювали 22 пожежників розрахунку (240 осіб), майже 70 поліцейських і 40 працівників Червоного хреста. Операцію з порятунку завершено після 14 години за місцевим часом.

Читайте також: Коболєв запевняє, що вибух в Австрії не вплине на забезпечення газом українців

Слідство веде кримінальна поліція, проте головною версією є технічна несправність. Вибух стався на глибині близько 2 м.

Як повідомляв Укрінформ, вибух на газорозподільній станції нафтогазової компанії OMV пролунав у автрійському Баумгартен-ан-дер-Марх у вівторок о 08:45. Станція належить найбільшому в Австрії імпортерові природного газу, який закуповує сировину з Росії, Норвегії та інших країн і є не лише найбільшою такою в республіці, але й у всій Європі. Станція діє з 1959 року.

Фото:  APA/ROBERT JAEGER

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-