Коболєв запевняє, що вибух в Австрії не вплине на забезпечення газом українців

Коболєв запевняє, що вибух в Австрії не вплине на забезпечення газом українців

Укрінформ
Україна за умов тимчасового припинення або обмеження постачання газу з європейського напрямку не відчуватиме проблем із газозабезпеченням, адже у сховищах достатньо газу.

Про це заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, коментуючи повідомлення про аварію на австрійській газовій станції, повідомляє прес-служба НАК.

"Вибух на газоперекачувальній станції Баумгартен не вплине на забезпечення газом українських споживачів", - сказав Коболєв.

Він зазначив, що цього року в українські газосховища було закачано дуже значні обсяги газу.

"На 15% більше, ніж торік. Тобто, навіть за умови тимчасового припинення або обмеження постачання газу з європейського напрямку, ми маємо можливість збільшити відбір газу з ПСГ для українських споживачів. Висловлюємо співчуття постраждалим від аварії та залишаємося на зв'язку з європейськими колегами", - зазначив Коболєв.

Читайте також: В Австрії потужний вибух газу — є загиблі, горять 6 будівель

Як повідомляв Укрінформ, у результаті вибуху на газорозподільній станції нафтогазової компанії OMV в Австрії  у вівторок одна людина загинула і 18 отримали поранення.

Вибух стався на підземному газопроводі.

Станція належить найбільшому в Австрії імпортеру природного газу, який закуповує сировину в Росії, Норвегії та інших країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-