У Канаді хочуть протидіяти фейкам РФ разом із Східною Європою

У Канаді хочуть протидіяти фейкам РФ разом із Східною Європою

Укрінформ
Канаді слід долучитися до сусідніх із Росією держав у розробці засобів кібернетичного захисту та протидії пропаганді.

Про це йдеться у підготовленому Постійним комітетом із закордонних справ та міжнародного розвитку парламенту Канади звіті «Посилення позиції Канади у Східній Європі та Центральній Азії», який є у розпорядженні Укрінформу.

«Уряду Канади треба співпрацювати із союзниками в Східній Європі, Центральній Азії та деінде у покращенні колективних механізмів захисту від кібератак, а також проактивного моніторингу дезінформаційних кампаній й розробці засобів протидії, що дозволять мінімізувати шкоду від інформаційної війни», - стверджується у документі.

На переконання народних обранців, Канада повинна обов’язково активно долучитися до фінансування та роботи Об’єднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО, розташованого в Естонії, та Центру НАТО зі стратегічних комунікацій у Латвії. Окрім цього, Канаді необхідно і надалі підтримувати суттєву військову присутність у Європі. 

«Уряд Канади повинен продовжувати демонструвати лідерство у безпекових питаннях, продовжуючи операцію REASSURANCE, у тому числі здійснюючи авіапатрулювання в Східній Європі та долучаючись до багатонаціональних батальйонів у Польщі та країнах Балтії», - рекомендували народні обранці.

Читайте також: Канадський парламент хоче залишити місію UNIFIER в Україні

Зазначимо, що звіт було підготовлено за результатами відрядження членів комітету до Польщі, Латвії, України та Казахстану на початку цього року, а також їх особистих зустрічей із різноманітним експертами у Оттаві.

Запропоновані у комітетських звітах рекомендації не є обов’язковими до виконання, однак зазвичай уряд відображає їх у своїх рішеннях.

Нагадаємо: під час саміту НАТО у 2016-ому році Канада погодилася надіслати свої війська разом із технікою до Латвії та очолити багатонаціональний батальйон, який нині перебуває у Прибалтиці з метою стримування можливої російської агресії. По батальйону виділили також США, Німеччина та Великобританія, які вже розгорнули свої війська у інших прикордонних із Росією державах-членах Північноатлантичного альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-