Канадський парламент хоче залишити місію UNIFIER в Україні

Канадський парламент хоче залишити місію UNIFIER в Україні

Укрінформ
 Канаді варто надавати сприяння міжнародним організаціям у припиненні насильства та розв’язанні конфлікту в Україні.

Про це йдеться у підготовленому постійним комітетом із закордонних справ та міжнародного розвитку парламенту Канади звіті «Посилення позиції Канади у Східній Європі та Центральній Азії», який є у розпорядженні Укрінформу.

«Уряду Канади варто й надалі підтримувати багатосторонні зусилля, у тому числі в рамках ОБСЄ, НАТО, ООН та інших міжнародних організацій, направлені на припинення російського військового вторгнення та незаконної анексії території Криму, а також логістичної і військової підтримки збройного конфлікту у Східній Україні», - стверджується у документі.

Читайте також: У підтримці України немає кращого за Канаду партнера - Саджан

На переконання депутатів, чинна канадська тренувальна місія в Україні UNIFIER дозволить посприяти досягненню цього. «На підтримку цієї мети уряд Канади повинен продовжувати виконувати свої зобов'язання по операції UNIFIER», - йдеться у звіті.

Зазначимо, що звіт було підготовлено за результатами відрядження членів комітету до Польщі, Латвії, України та Казахстану на початку цього року, а також їх особистих зустрічей із різноманітним експертами у Оттаві. Запропоновані у комітетських звітах рекомендації не є обов’язковими до виконання, однак зазвичай уряд відображає їх у своїх рішеннях.

На початку березня уряд Канади оголосив про своє рішення на два роки, до 31 березня 2019 року, продовжити військову тренувальну місію UNIFIER в Україні. У рамках цієї операції близько 200 канадських військових інструкторів із позаминулого року проводять заняття з українськими військовослужбовцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-