Туреччина убезпечує міжнародні перельоти озброєними поліцейськими

Туреччина убезпечує міжнародні перельоти озброєними поліцейськими

Укрінформ
Озброєні турецькі правоохоронці будуть супроводжувати деякі рейси, які прямують до та з Туреччини, в рамках запобіжного заходу проти терактів.

Про це в понеділок заявив міністр транспорту Туреччини Ахмет Арслан, передає Hurriyet Daily News

“Згідно із законом, прийнятим турецьким парламентом минулого тижня, озброєні поліцейські будуть розміщені на літаках, що прямують до Туреччини та з Туреччини, як запобіжний захід проти терактів”, - йдеться у повідомленні.

За словами міністра, співробітники авіаційної поліції будуть присутні на рейсах після того, як буде укладена угода з обома країнами, між якими здійснюватиметься рейс.

Читайте також: Туреччина обміняла Чийгоза і Умерова на російських агентів - ЗМІ

"Практика використання озброєної поліції на борту в цілях безпеки практикується не тільки Туреччиною. Цей метод існує у багатьох країнах, включаючи Сполучені Штати та Велику Британію. Туреччина узгодила своє законодавство. Країни вже хочуть, щоб літаки літали тут з офіцерами поліції. Наше законодавство не дозволяло, щоб таке відбувалося, тому було важко", - наголосив Арслан.

Міністр також підкреслив, що така практика не буде впроваджена на всіх рейсах.

"Повітряна поліція буде членом поліцейського відділу і в деяких випадках буде на літаку. Міністерство внутрішніх справ також розгорне повітряну поліцію, яка пройшла підготовку та знає про роботу літаків і експлуатацію літаків та авіаційні процедури", - резюмував він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-