Туреччина обміняла Чийгоза і Умерова на російських агентів - ЗМІ

Туреччина обміняла Чийгоза і Умерова на російських агентів - ЗМІ

Укрінформ
Турецький уряд обміняв двох заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова на двох росіян, яких звинувачують у "шпигунстві".

Про це в середу, 29 листопада, поінформував турецький телеканал Haberturk, повідомляє DW.

Росіяни Олександр Смирнов та Юрій Анісімов були арештовані в Туреччині у квітні 2016 року. Їх звинувачували в плануванні вбивств чеченських дисидентів і донедавна тримали під вартою в Туреччині, повідомляє телеканал із посиланням на судові документи.

За даними каналу, прокурор звернувся до стамбульського суду з проханням звільнити двох російських агентів в рамках прийнятого в серпні указу, який дає президенту право обмінювати або видавати іншим державам іноземних громадян, ув’язнених в турецьких в'язницях.

Читайте також: Джапарова розказала, як Чийгоз і Умеров летіли в Анкару з ФСБшниками

Як повідомлялося, Росія 25 жовтня звільнила і передала Туреччині Умерова і Чийгоза.

Чийгоз у вересні був засуджений російським судом в анексованому Росією Криму до 8 років колонії суворого режиму за звинуваченнями в організації масових заворушень поблизу будівлі Верховної Ради Криму в Сімферополі у лютому 2014 року.

Умеров був засуджений до двох років колонії-поселення за звинуваченням у "закликах до порушення територіальної цілісності РФ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-