Дума готує “дзеркальні заходи” за позбавлення RT акредитації у Конгресі США

Дума готує “дзеркальні заходи” за позбавлення RT акредитації у Конгресі США

Укрінформ
У Державній думі РФ готують "дзеркальні заходи" у відповідь на позбавлення журналістів RT акредитації в Конгресі США.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Нині опрацьовуються дзеркальні заходи у відповідь на рішення американського парламенту щодо відмови російським ЗМІ в акредитації", - пише ТАСС з посиланням на джерело.

У Раді Федерації РФ також закликали відреагувати на рішення Вашингтона "якнайшвидше, не затягуючи", передає РІА "Новости".

Як відомо, 13 листопада російський телеканал мовлення за кордон RT, який фінансується російською владою, зареєструвався в США як іноземний агент. Цей телеканал - не єдине закордонне ЗМІ в списку на реєстрацію іноземним агентом на вимогу Міністерства юстиції США. Йдеться про щонайменше 6 інших організацій, зокрема Канадської телерадіомовної корпорації, японської NHK, China Daily тощо.

У Москві заявили про «тиск» на російські ЗМІ в США і пообіцяли «симетричну відповідь». Минулого тижня президент РФ Володимир Путін підписав закон, який уповноважує уряд визначати засоби масової інформації, які отримують фінансування з-за кордону, як «іноземних агентів».

Читайте також: Кремль виправдовує тиск на ЗМІ "дзеркальною відповіддю" - Держдеп США

Очікується, що найближчими днями Міністерство юстиції Росії опублікує список таких ЗМІ. У числі цих організацій, як повідомляли російські агентства і законодавці, можуть опинитися "Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода", "Голос Америки", CNN і "Німецька хвиля".

29 листопада до Держдуми Росії внесено законопроект, що передбачає штраф до 5 мільйонів рублів за порушення порядку діяльності ЗМІ - "іноземного агента". Напередодні стало відомо, що телеканал RT позбавили акредитації в Конгресі США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-