Пучдемон оголосив про старт своєї виборчої кампанії

Пучдемон оголосив про старт своєї виборчої кампанії

Укрінформ
Колишній голова уряду Каталонії Карлес Пучдемон, який втік з Іспанії до Бельгії, заявив про початок своєї виборчої кампанії на парламентських виборах в регіоні. 

Про це повідомляє бельгійське видання "Le Soir".

Пучдемон зробив цю заяву в готелі міста Брюгге. На його думку, каталонці повинні «ратифікувати» результати регіональних виборів 21 грудня, щоб «стати незалежною державою». 

«Ці вибори є найважливішими в нашій історії. Вони визначать історію на століття », — заявив Пучдемон.

Читайте також: Відсторонений Пучдемон не хоче бути біженцем

Як відомо, екс-глава каталонської адміністрації Карлес Пучдемон та інші колишні представники регіональної влади були обвинувачені в заколоті, підбурюванні до заколоту, повстанні проти державної влади і зловживанні бюджетними коштами. З початку листопада вісім колишніх урядовців Каталонії перебувають у попередньому ув'язненні, а Пучдемон і ще чотири його соратники ховаються в Бельгії. Верховний суд Іспанії видав європейський ордер на їх арешт, бельгійський суд має винести рішення по ньому до 18 листопада.

Читайте також: Пучдемон назвав три обставини, які зроблять його “нелегітимним”

Позачергові парламентські вибори в Каталонії призначені на 21 грудня. Після їх проведення і обрання нового парламенту втрачає силу 155-а стаття іспанської конституції, яка передбачає введення прямого правління автономним регіоном з центру в разі, якщо місцева влада "не виконує свої конституційні обов'язки і завдає шкоди державним інтересам", а також дозволяє тимчасово позбавити Каталонію автономії і розпустити регіональну адміністрацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-