Пучдемон назвав три обставини, які зроблять його “нелегітимним”

Пучдемон назвав три обставини, які зроблять його “нелегітимним”

Укрінформ
Відсторонений лідер Каталонії Карлес Пучдемон запевнив, що і досі лишається главою регіону, однак може перестати ним бути лише за певних обставин, включаючи смерть.

Про це повідомляє Politico з посиланням на El Punt Avui.

"Я можу лише (легально) перестати бути президентом, якщо ці обставини відбудуться", - сказав він.

Серед таких обставин Пучдемон назвав свою смерть, втрату довіри каталонців або неспроможність виконувати свої обов’язки.

"У нас є обов'язок продовжувати законність, яка була надана нам у результаті виборів 27 вересня у 2015 році", - заявив каталонський лідер.

Він також розповів, що члени його родини зіткнулися з переслідуванням в Іспанії, а родичі інших колишніх лідерів каталонського уряду отримують погрози.

Читайте також: Я завжди виступаю за єдність: Пучдемон змінив думку про "незалежність Каталонії"

Як відомо, екс-глава каталонської адміністрації Карлес Пучдемон та інші колишні представники регіональної влади були обвинувачені в заколоті, підбурюванні до заколоту, повстанні проти державної влади і зловживанні бюджетними коштами. З початку листопада вісім колишніх урядовців Каталонії перебувають у попередньому ув'язненні, а Пучдемон і ще чотири його соратники ховаються в Бельгії. Верховний суд Іспанії видав європейський ордер на їх арешт, бельгійський суд має винести рішення по ньому до 18 листопада.

Позачергові парламентські вибори в Каталонії призначені на 21 грудня. Після їх проведення і обрання нового парламенту втрачає силу 155-а стаття іспанської конституції, яка передбачає введення прямого правління автономним регіоном з центру в разі, якщо місцева влада "не виконує свої конституційні обов'язки і завдає шкоди державним інтересам", а також дозволяє тимчасово позбавити Каталонію автономії і розпустити регіональну адміністрацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-