Російський опозиціонер отримав політичний притулок у ЄС

Російський опозиціонер отримав політичний притулок у ЄС

Укрінформ
Одному з лідерів націоналістів Росії В'ячеславу Мальцеву, що організовував невдалу "революцію" 5 листопада, надали статус політичного біженця в Європейському Союзі.

Про це він розповів в інтерв'ю американському російськомовному телеканалу "Настоящее время".

За його словами, за незаконний перетин кордону його спершу навіть було затримано, але з часом отриманню статусу політбіженця сприяла та обставина, що він зміг довести саме політичний характер переслідувань, які розпочаті проти нього у Росії. Після цього його відпустили з-під варти.

"Я в Євросоюзі. Мені довелося у в'язниці відсидіти, і багато іншого. Я політичний біженець - це абсолютно очевидно для будь-кого. Візу дуже легко поставити, якщо ти реальний політичний біженець. Якщо ти справді перебуваєш у розшуку за політичний злочин - немає жодних проблем", - розповів Мальцев.

Читайте також: 5 листопада в Росії: революції не було, а 500 затриманих є

При цьому політик не називає країни свого нинішнього перебування, де він переховується з групою однодумців.

Раніше у себе на YouTube він розповідав, що оселився у Франції, куди потрапив через Грузію, Ізраїль та Чорногорію.

Мальцев виїхав з Росії влітку 2017-го, після того як його мали вже втретє заарештувати. На неділю, 5 листопада, він скликав охочих розпочати "революцію" проти Путіна та його оточення.Того дня силовики затримали понад 400 людей на Манежній та Пушкінській площах у Москві та в середмісті інших великих міст Росії. 5 із них проходять за статтями, пов'язаними із тероризмом.

Читайте також: ФСБ стверджує, що "Артпідготовка" планувала влаштувати в Росії Майдан

При цьому сам Мальцев став фігурантом кримінальної справи, порушеної ФСБ за ч. 1 ст. 205.4 (організація терористичного співтовариства) КК Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-