ФСБ стверджує, що

ФСБ стверджує, що "Артпідготовка" планувала влаштувати в Росії Майдан

Укрінформ
Після низки допитів затриманих 5 листопада членів руху "Артпідготовка" ФСБ стверджує, що в Росії готувалася несанкціонована акція, схожа з українським "Майданом".

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на ЦГЗ ФСБ і наданий ним відеозапис затримання.

"Акцію планувалося провести з метою привертання уваги до себе з боку влади, проводячи аналогію з "Майданом", - сказав учасник руху, що представився Олексієм Луценком.

Він повідомив, що заклик брати участь "у несанкціонованій мирній протестній акції" був розміщений на каналі "Русский бунт" на початку жовтня цього року.

Інший затриманий, ім'я якого не назване, заявив, що "збирався брати участь у вуличних діях проти діючої влади".

ФСБ стверджує, що в місцях затримань були виявлені ємності з різними розчинниками, сірчаною кислотою, пістолет, ножі, саморобні петарди, газові балончики, атрибутика руху "Артпідготовка".

Читайте також: ФСБ прикрила "Артпідготовку": заявляє, що запобігла революції в Росії

Раніше лідер російської "Артпідготовки" В'ячеслав Мальцев неодноразово заявляв, що 5 листопада 2017 року в Росії станеться революція. Сам Мальцев нині перебуває за кордоном. Рух "Артпідготовка" визнано в Росії "екстремістським".

За декілька днів до 5 листопада по всій країні були затримані десятки прихильників Мальцева. ФСБ стверджує, що активісти "Артпідготовки" нібито планували підпали адміністративних будівель і напади на поліцейських. 5 листопада за звинуваченням в участі в акції забороненого руху "Артпідготовка" було затримано більш як 400 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-