ФСБ прикрила

ФСБ прикрила "Артпідготовку": заявляє, що запобігла революції в Росії

Укрінформ
ФСБ Росії повідомила про припинення діяльності осередку руху "Артпідготовка" у Московському регіоні, який нібито планував на 4-5 листопада підпали адміністративних будівель та напад на поліцейських.

Про це повідомляє прес-служба силового відомства.

"У Московському регіоні виявлено та припинено протиправну діяльність законспірованого осередку руху "Артпідготовка", який планував здійснити 4-5 листопада 2017 року резонансні екстремістські акції у формі підпалів адміністративних будівель із використанням запалювальних сумішей та нападів на співробітників поліції з метою провокації масових заворушень", - повідомляє ЦГЗ ФСБ.

Стверджується, що у ході проведених заходів всі члени осередку затримані. Хто і коли був затриманий, не уточнюється. Вилучено 15 пляшок із запальною сумішшю. Планується "порушення щодо затриманих кримінальної справи за ст. 30 і ч.2 ст. 205 КК Росії (Терористичний акт)".

Читайте також: Активіста пітерської “Артпідготовки” затримали за акцію у день народження Путіна

ФСБ повідомляє також, що, крім того, "у взаємодії із органами МВС Росії припинено діяльність осередків "Артпідготовки" у Красноярську, Краснодарі, Казані, Самарі та Саратові".

Незареєстрований міжрегіональний об'єднаний рух "Артпідготовка" та однойменний інтернет-проект створені російським опозиційним політиком В'ячеславом Мальцевим, як вважає спецслужба, "з метою організації у Росії революції". Він називав термін 5 листопада 2017 року.

Сам В'ячеслав Мальцев у зв'язку зі звинуваченнями у закликах до масових заворушень Росію залишив.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-