Польща підтримує європейську політику санкцій проти Росії - Дуда

Польща підтримує європейську політику санкцій проти Росії - Дуда

Укрінформ
Варшава підтримує санкції проти Росії, а грудневий візит президента РП Анджея Дуди до України тісно пов'язаний з війною на сході України і новими обов'язками Польщі як непостійного члена Радбезу ООН на 2018-2019 роки.

Про це в ефірі польських католицьких радіо в п'ятницю заявив президент Польщі Анджей Дуда, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми не можемо обійти це увагою (війну на сході України - ред.). Тому ми підтримуємо європейську політику санкцій, декларуємо підтримку України”, - заявив Дуда.

Він підкреслив, що упродовж 2018-2019 років Польща буде непостійним членом Радбезу ООН, де питання миру в Україні буде на порядку денному. Відтак візит в Україну буде також пов'язаний і з діями Польщі в ООН в українському напрямі.

Дуда також підкреслив, що він хотів би, аби відносини Польщі з Україною були якомога кращими. Він зазначив, що над цим “потрібно працювати”, але не можна не звертати увагу на ситуацію, коли “заперечується історична правда”.

“Ми не можемо обійти увагою, якщо хтось скаже “лише майбутнє є важливим”.  Майбутнє не може повністю абстрагуватися від того, що було, не може повністю абстрагуватися від історії”,- заявив Дуда.

Читайте також: Канада задоволена прогресом в Україні – міністр оборони

За його словами, майбутнє може добре будуватися лише тоді, коли прозвучить слово “пробачте”, а з іншого боку буде відповідь: “Добре, пробачаємо, оскільки хочемо, щоб відносини складалися по-іншому, ніж це було десятки років тому...”.

Як інформувало агентство, у зв'язку з погіршенням українсько-польських відносин в історичній площині українська сторона запропонувала провести позачергове засідання Консультаційного Комітету Президентів. У канцелярії президента Польщі позитивно сприйняли цю ініціативу.

За неофіційною інформацією Укрінформу, ця зустріч може відбутися вже через декілька днів.

Консультаційний Комітет Президентів з української сторони очолює Костянтин Єлісєєв, а з польської — Кшиштоф Щерський. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-