У Франції знайшли динозаврів, що споживали

У Франції знайшли динозаврів, що споживали "непопулярні" рослини

Укрінформ
Бельгійські та французькі палеонтологи виявили у Франції новий вид динозаврів, які харчувалися непопулярними серед інших тварин рослинами.

Про це повідомляє Meduza.

"Французькі і бельгійські вчені виявили новий вид динозаврів — Matheronodon provincialis. Археологи знайшли останки тварини на півдні Франції. Matheronodon provincialis віднесли до сімейства Рабдодонтидів — травоїдних динозаврів, що мешкали на всіх континентах", - наголошується в публікації.

Як пояснюють учені, у Matheronodon provincialis були масивні щелепи, схожі на ножиці — за їх допомогою динозавр жував жорсткі волокнисті листя і стебла. Вчені припускають, що динозавр харчувався рослинами, які інші травоїдні динозаври не любили.

Читайте також: В Аргентині знайшли найбільшого у світі динозавра

Вчені виявили тільки частину щелепи динозавра і кілька зубів. Палеонтологи зробили реконструкцію черепа Matheronodon provincialis і припустили, що його зуби були гостріші, ніж в інших травоїдних динозаврів. Приблизні розрахунки показали, що довжина його тіла сягала 5 метрів. Вчені сподіваються виявити й інші останки нового виду, щоб більше дізнатися про його будову і раціоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-