Британія та Німеччина не визнають незалежність Каталонії

Британія та Німеччина не визнають незалежність Каталонії

Укрінформ
Уряди Британії та Німеччини заявили, що вони підтримують цілісніть Іспанії та не визнають резолюцію, яка формально декларує незалежність Каталонії.

Про це повідомляє Daily Mail.

Речник канцлера Німеччини Ангели Меркель Штеффен Зайберт написав у своєму Twitter, що суверенітет і територіальна цілісність Іспанії "є і залишаються недоторканними", і що одностороннє оголошення про незалежність Каталонії порушує цей принцип. Він закликав зацікавлені сторони використовувати "всі існуючі можливості для діалогу та деескалації".

Зайберт додав, що уряд Німеччини підтримує позицію прем'єр-міністра Іспанії Маріано Рахоя щодо відновлення конституційного ладу.

Читайте також: ЄС не визнає незалежність Каталонії - глава Європаламенту

Також підтримку іспанському уряду висловила і прем'єр-міністр Британії Тереза Мей. За її словами, Великобританія "не визнає і не визнаватиме" каталонську регіональну парламентську декларацію про незалежність, яка "базується на голосуванні, яке іспанські суди визнали незаконними".

Водночас уряд Шотландії, який прагне провести власний референдум щодо незалежності від Британії, розкритикував Іспанію за відмову від діалогу та заявив, що нав'язування Мадрида прямого правління "не може бути рішенням".

Читайте також: У Берліні закликають не зводити нових стін всередині Європи

Раніше президент Європейської Ради Дональд Туск заявив, що після проголошення незалежності Каталонії для ЄС нічого не змінюється.

Також цілісність Іспанії підтримали і Сполучені Штати.

Нагадаємо: каталонський парламент у п'ятницю, 27 жовтня, проголосував за резолюцію, яка формально декларує незалежність від Іспанії. Зазначається, що "за" проголосували 70 депутатів, проти виступили 10, двоє утрималися.

Голосування відбувалося таємно та без опозиційних депутатів, які залишили зал перед його початком.

Читайте також: Рахой хоче новими виборами повернути ситуацію в Каталонії «нормальне русло»

Після цього, Сенат Іспанії проголосував за активацію статті 155 Конституції країни, яка передбачає введення прямого управління в Каталонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-