Рахой хоче новими виборами повернути ситуацію в Каталонії «нормальне русло»

Рахой хоче новими виборами повернути ситуацію в Каталонії «нормальне русло»

Укрінформ
Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой заявив, що розпустив каталонський парламент не тому, що хоче позбавити регіон автономії, а лише для того, аби повернутися до нормального стану справ.

Про це він заявив на прес-конференції за підсумками екстреної наради ради міністрів у п'ятницю ввечері, яке транслювалося європейськими телеканалами, передає кореспондент Укрінформу.

“Як ми вже говорили, ми не хочемо скасувати автономію або урізати її, ми хочемо якомога швидше повернутися до нормального функціонування, на основі закону, відновити легальність інституцій, хочемо повернути каталонцям їх голос. Тому я інформую вас, що я сьогодні розпустив парламент, нові вибори в цьому автономному регіоні відбудуться 21 грудня», - сказав Рахой.

Читайте також: Прем'єр-міністр Іспанії розпустив уряд і парламент Каталонії

За його словами, він вирішив «як можна швидше оголосити вільні, чисті та законні вибори, щоб відновити демократію», додавши при цьому, що уряд не хотів, щоб до цього дійшла справа.

Прем'єр згадав і про «перші заходи», метою яких є "недопущення подальшої ескалації непокори" з боку попередніх керівників регіону.

Це рішення та додаткові заходи набудуть чинності після публікації в офіційному бюлетені іспанської влади.

Читайте також: У Барселоні теж не обійшлося без «руки Москви»

Нагадаємо: сенат в Мадриді в п'ятницю проголосував більшістю голосів за введення примусового управління регіоном та інші заходи. Мова, зокрема, йде про відсторонення шефа каталонської поліції та закриття всіх зарубіжних представництв Каталонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-