У Берліні закликають не зводити нових стін всередині Європи

У Берліні закликають не зводити нових стін всередині Європи

Укрінформ
У Берліні вкрай стурбовані новою ескалацією конфлікту навколо Каталонії та застерігають проти "зведення нових стін", на цей раз всередині Євросоюзу.

Позицію ФРН озвучив її міністр закордонних справ Зигар Габріель, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми зацікавлені в сильній, згуртованій і стабільній Іспанії. Як раз тоді, коли навколо Європи утворюються безлад і конфлікти, Європа повинна показати єдність і силу. Зведення нових кордонів та стін всередині Європи не відповідає інтересам громадян Європи», - підкреслив Габріель.

Читайте також: Генпрокуратура Іспанії подасть позов проти уряду Каталонії - ЗМІ

Глава німецького МЗС підкреслює, що в кінцевому підсумку, тільки переговори на основі верховенства закону і в рамках Конституції Іспанії можуть привести до вирішення проблеми.

«Одностороннє проголошення незалежності Каталонії ми не визнаємо», - попередив він.

Це ж заявила в п'ятницю раніше і заступник офіційного представника федерального уряду Ульріке Деммер. Інституційна криза кризи в Іспанії може бути врегульована виключно шляхом діалогу та недопущення нової ескалації напруженості між сторонами.

«Уряд Німеччини твердо переконаний, що учасники повинні використовувати всі наявні можливості, аби налагодити діалог і знизити напруженість на основі Конституційного ладу та іспанського законодавства», - зазначила вона.

Читайте також: Прем'єр-міністр Іспанії розпустив уряд і парламент Каталонії

При цьому Деммер підкреслила необхідність забезпечення свободи всіх громадян Іспанії. Вона також нагадала, що канцлер Меркель стоїть на боці центрального уряду в Мадриді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-