Держдеп затвердив список російських компаній, з якими заборонено співпрацювати

Держдеп затвердив список російських компаній, з якими заборонено співпрацювати

Укрінформ
Державний секретар США Рекс Тіллерсон затвердив список російських підприємств та установ, співробітництво з якими загрожуватиме санкціями американському бізнесу та іноземним компаніям.

Про це повідомила в четвер речниця Державного департаменту США Хезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Відповідно до ст.231 цього закону (Акту протидії російському впливу на країни Європи та Євразії – ред.) держсекретар Рекс Тіллерсон доручив Держдепартаменту оприлюднити інформацію, де визначатимуться особи, які перебувають у складі або діють від імені оборонного та розвідувального секторів уряду Російської Федерації. Це означає, що держсекретар Тіллерсон затвердив це рішення", - зауважила офіційний представник зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: Штати запровадили нові санкції проти КНДР

Вона також зазначила, що Державний департамент поінформує Конгрес, ключові підприємства та установи в США, а також союзників та партнерів Сполучених Штатів.

"Ближчим часом очікується публікація цих списків у відкритому доступі на офіційному веб-сайті Державного департаменту США", - повідомила Науерт.

Тим часом, американське видання The New York Times оприлюднило списки російських підприємств до того, як вони вийшли на офіційній сторінці Держдепу.

Читайте також: Штати готують нові санкції проти Ірану

До нього увійшли, в тому числі, компанії "Алмаз-Антей", концерни "Калашников" та "Іжмаш", корпорації "Оборонпром", "Ростех", а також такі структури, як ГРУ, ФСБ, СВР, Центр спеціальних технологій та інші. Крім того, до переліку внесені компанії російського авіапрому, в тому числі "Російські гелікоптери", корпорації "МіГ", "Сухой", "Туполев".

Усього до списку потрапило близько чотирьох десятків компаній та організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-