Штати запровадили нові санкції проти КНДР

Штати запровадили нові санкції проти КНДР

Укрінформ
Офіційний Вашингтон запровадив новий пакет санкцій проти фізичних та юридичних осіб, які сприяють продовженню практики грубих порушень прав людини в Північній Кореї.

Про це йдеться в офіційному повідомленні американського мінфіну, передає власний кореспондент Укрінформу. 

"Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США сьогодні запровадив санкції проти семи фізичних осіб та трьох суб'єктів північнокорейського режиму у відповідь на продовження серйозних порушень прав людини", - зазначається в документі.

Читайте також: Трамп розкритикував Росію за бездіяльність у питанні КНДР

При цьому підкреслюється, що КНДР очолює "жорстокий режим", який цілеспрямовано полює на всіх інакомислячих.

"Ми особливо стурбовані діяльністю північнокорейських військових, які виконують функції таємної поліції, караючи всі форми інакомислення. Крім того, військові діють за межами Північної Кореї, полюючи на шукачів притулку, жорстоко затримують їх та насильно повертають до Північної Кореї", - підкреслив з цього приводу міністр фінансів США Стівен Мнучин.

Санкції США націлені як проти високопосадовців  уряду, Робочої партії та армії Північної Кореї, так і проти фінансових посередників, які "намагаються зберегти "на плаву" режим іноземною валютою, заробленою оборудками з примусовою працею".

Санкції блокують майно та фінансові рахунки фізичних і юридичних осіб та забороняють будь-кому в Сполучених Штатах мати справи з тими, хто зазначений у списках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-