Штати готують нові санкції проти Ірану

Штати готують нові санкції проти Ірану

Укрінформ
Палата представників американського Конгресу в четвер ухвалила законопроект з пакетом нових санкцій проти Ірану, які стали відповіддю США на триваючу програму розробки балістичних ракет Тегераном, а також дестабілізацію ним ситуації в регіоні.

На підтримку законодавчої ініціативи виступили 423 конгресмени, проти висловилися лише двоє, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Законопроект містить вимогу до адміністрації запровадити санкції проти фізичних та юридичних осіб як в Ірані, так і за його межами, які є основними спонсорами програми балістичних розробок в цій країні. Авторами документа стали конгресмен-республіканець Ед Ройс, який очолює міжнародний комітет в Палаті, а також демократ Елліот Енгел, який є старшим членом комітету.

Раніше президент США Дональд Трамп виступав за необхідність посилити тиск на Іран та ставив під сумнів ефективність іранської ядерної угоди, яка скасовує певний пакет санкцій проти Ірану в обмін на припинення виробництво бойового урану.

Читайте також: Конгрес США запроваджує санкції проти урядів, що підтримують Хезболлу

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Палата представників Конгресу США прийняла дві законодавчі ініціативи, спрямовані на обмеження можливостей терористичного угруповання "Хезболла". При цьому законодавці пов'язали діяльність цієї організації з керівною роллю Ірану, наголосивши, що "Хезболла" – це керований Іраном осередок терористів", небезпека від якого продовжує зростати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-