Трампа звинуватили в

Трампа звинуватили в "публічній кастрації" Тіллерсона

Укрінформ
Голова Комітету з питань міжнародних справ Сенату США Боб Коркер звинуватив президента Трампа у зриві дипломатичних зусиль держсекретаря Тіллерсона притягнути Китай до відповідальності за бездіяльну політику відносно КНДР.

У телефонному інтерв'ю The Washington Post cенатор назвав такі дії президента "публічною кастрацією" глави американської дипломатії.

"Ви не можете публічно каструвати власного державного секретаря", - заявив Коркер, вочевидь, маючи на увазі твітер-допис Трампа, у якому він зауважив, що Тіллерсон "марно витрачає час" під час обговорення в Пекіні північнокорейського питання.

Крім того, Коркер зауважив, що твіти президента посилюють напругу в регіоні. "Це дуже безвідповідально. Але перший момент ("кастрація" Тіллерсона) хвилює мене найбільше", - цитує видання слова впливового законодавця.

Читайте також: Білий дім прокоментував висловлювання Трампа про IQ Тіллерсона

При цьому зауважується, що Тіллерсон як держсекретар отримав "низьку оцінку", як у Вашингтоні, так і за його межами, оскільки допоміг Трампу з його ініціативою скоротити дипломатичний персонал та ресурси Держдепартаменту.

"Однак, на переконання Коркера, Тіллерсон є інструментом, який відкриває шлях для уникнення конфронтації з Північної Кореєю через "тиху" дипломатію з Китаєм", - зауважується в публікації.

Як повідомляв Укрінформ, це не перший випадок публічних баталій між президентом Трампом і його однопартійцем сенатором Коркером. Так, недавно законодавець звинуватив главу Білого дому в некомпетентності, що межує з телевізійним шоу та здатна розпалити нову глобальну війну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-